Meer België Blog


Wintersport in België


Wintersport in België, kan dat wat zijn? Hou je van frisse, winterse lucht? Geniet je van besneeuwde landschappen? Ontspan je graag in de dikke deken van stilte die sneeuw met zich meebrengt? Dan zijn de Belgische Ardennen een uitstekende bestemming als je er in de winter een paar dagen tussenuit wilt.
wintersport ardennen
Alpineskiën
Een beeld van de doorsnee wintersport is snel geschetst: Skischoenen aan, ski's over de schouder, in de rij, met de lift naar boven, slalom naar beneden... en dan weer omhoog. Halverwege de middag de onvermijdelijke après-ski en 's avonds lichtelijk aangeschoten onder het dikke beddengoed. En dat dan een dag of zeven achtereen, hetgeen behoorlijk in de papieren kan lopen als je naar de traditionele Alpenlanden gaat. Stel je flink wat minder eisen aan de skipistes en ben je in voor ander vermaak dan alleen alpineskiën, dan ben je in België veel goedkoper uit en hoef je een stuk minder ver te reizen.

Dik pak sneeuwwintersport belgie
In januari en februari ligt er in de Belgische Ardennen vaak een dik pak sneeuw waar je ontzettend veel plezier aan kunt beleven. Op verschillende plaatsen vind je genoeg liften en pistes om eenvoudige afdalingen te maken, bijvoorbeeld Baraque de Fraiture, dat even voorbij Luik ligt en met 652 m het hoogst gelegen skigebied van België is. Andere bekende gebieden zijn Mont des Brumes, Thier des Rexhons en Val de Wanne.
Maar wat als je de afdalingen beu bent? Stap eens op de langlaufski's! Langlaufen is een fysiek intensieve bezigheid die goed is voor lijf en leden en voldoende adem overlaat om te genieten van de omgeving in de verfrissende buitenlucht. In de Ardennen zijn op veel plaatsen, bijvoorbeeld de zojuist genoemde, prachtige geprepareerde loipen te vinden waarover je korte en lange tochten kunt skiën.
Het aanbod van schitterende wandelpaden en bewegwijzerde wandelroutes is enorm. Zorg dat je hoge schoenen hebt die waterdicht zijn en je kunt er ook in de winter al wandelend je hart ophalen aan het mooie berglandschap!

Gezellige dorpskroeg
Nestel jezelf op het eind van de dag in de gezellige Belgische dorpskroeg waar je natuurlijk uit vele biersoorten kunt kiezen. Er zijn genoeg goede eetcafés en restaurants te vinden maar laat je ook eens verrassen door de goede maaltijden die je bij het frietkot op de hoek kunt verkrijgen! Op vakantiebelgie.info kun je de kleinschalige accommodatie zoeken die past bij jouw idee van een wintervakantie.

#wintersport#belgie#alpineskien#langlaufen

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 21 Dec 2012

Meedoen?