Meer België Blog


Antwerpen Winkelen


Winkelen in het centrum van Antwerpen

Het gros van de Antwerpen bezoekers komt om te winkelen in de vele winkelstraten die Antwerpen rijk is. De Meir, de grootste en bekendste winkelstraat van Antwerpen, is tegenwoordig vooral een verzameling van filialen van ketens zoals Esprit, Blokker en C&A. Als je enkele meters van de Meir afwijkt dan stap je zo de winkelstraten in waar je nog wel een groot aantal kleinere winkels ziet.
foto antwerpen
Hier kun je streekproducten kopen zoals chocolade en kantwerk, maar ook shoppen in luxe boetieks zoals van Louis Vuitton, Gucci en Jimmy Choo. De Meir is goed te belopen vanaf bijvoorbeeld het Theater Hotel. Dit hotel ligt erg centraal en de hele binnenstad is lopend te bereiken.

Om de hoek van het hotel ligt een parkeergarage waar de auto tegen een redelijke dagprijs veilig en droog staat. Parkeren in Antwerpen kan trouwens op meerdere plaatsen in ondergrondse parkeergarages.

Het Theater Hotel ligt vlak bij het Theaterplein waar op zaterdag de exotische markt is waar het vooral buitenlandse waren zijn die aangeboden worden. Er staan veel kraampjes met heerlijke lekkernijen uit Italië, Frankrijk, Turkije en andere landen. Verder kun je hier ook genieten van champagne met oesters. Op zondag vindt hier de “vogeltjesmarkt”plaats.

foto markt in antwerpen
Ook is daar de grote schouwburg te vinden en vele eetgelegenheden, van eethuisjes tot luxe restaurants. Een aantrekkelijk restaurant is “de Houten Klara” met uitzicht op de Markt. Een menukaart met voor elk wat wils, van paling in een groen bedje tot wildzwijn ragout met stoofpeertjes.

In de oude binnenstad staat de Onze-Lieve-Kathedraal uit de 14 de eeuw. Het 123 meter hoge bouwwerk is het middelpunt van de oude binnenstad van Antwerpen. De buitenkant van de kathedraal is prachtig als decor op foto’s, maar als je in Antwerpen bent moet je zeker ook de binnenkant bekijken, waar prachtige beelden en fresco’s getoond worden alsmede een aantal werken van de beroemde schilder Peter Paul Rubens.
foto mosselen eten in antwerpen
Antwerpen kent een aantal zeer goed bezochte musea zoals het Middelheimmuseum, het Etnografisch Museum, het Museum Plantin-Moretus en het Rubenshuis, waar de beroemde kunstenaar Peter Paul Rubens vroeger woonde en werkte. Zeker ook de moeite waard is het in Het Zuid gelegen Koninkrijk Museum voor Schone Kunsten. Dit museum geeft een compleet overzicht van de artistieke prestaties van Vlaamse kunstenaars. Het Mode Museum in de Nationalestraat is het kloppend hart van Antwerpen als modestad en hoofdstad van België.

Moe van al het winkelen en toe aan een rustig plekje dan kunt u naar de botanische tuin en het grote stadspark, een groene oase in de drukke stad. Voor de kinderen is een bezoek aan de Antwerpse Zoo een aanrader welke direkt achter het Centraal Station gelegen is.

Antwerpen binnenstad is met de auto in ongeveer 2 uur te bereiken vanuit Utrecht.

#Antwerpen#Winkelen#centrum#goedkoop

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 01 Jan 1970

Meedoen?