Meer België Blog


Vakantie Belgische kust


Steeds meer mensen kiezen voor een vakantie aan de Belgische kust. Elk van de 13 kustplaatsen die België rijk is heeft wel iets anders te bieden. Zo is de Panne ideaal voor een vakantie met kinderen en heeft Oostende weer meer te bieden op het gebied van cultuur. Welke u ook kiest, de algemene deler is dat het er goed vertoeven is!

KoksijdeVakantie Koksijde
Voor een veelzijdige vakantie aan de Belgische kust bent u in Koksijde aan het juiste adres. Koksijde heeft een zeer aangename mix van mogelijkheden tot ontspanning, activiteiten en culturele uitstapjes. Zo kunt u bijvoorbeeld heerlijk wandelen in natuurreservaat De Hoge Bleker, een unieke manier van garnalenvangst middels paarden bekijken of cultuur snuiven in één van de musea. Voor liefhebbers van lekker eten is er in deze kustplaats ook nog sterrenrestaurant Ten Bogaerde te vinden!

Een aanrader is het Pal Delvaux Museum. Een uitgebreide collectie van werken van deze Belgische kunstschilder valt hier te bezichtigen. De werken worden, tot ongenoegen van de schilder zelf, tot het surrealisme gerekend en zijn een bezoek meer dan waard.

OostendeVakantie Oostende
Oostende biedt een levendig centrum in combinatie met de rust van de natuur. Oostende was in 2010 Cultuurstad van België en heeft van alle kustplaatsen het meest te bieden op dit gebied. De Japanse tuin, James Ensorhuis en het Atlantic Wall Museum, om maar een paar voorbeelden te noemen, zijn echt de moeite waard. Het Atlantic Wall Museum is een prachtig openluchtmuseum met enorme historische waarde, geschikt en leerzaam voor kinderen en volwassenen. De wandeling brengt u langs de bunkers en loopgraven die de verdedigingslinie vormden gedurende de twee wereldoorlogen en geven een indrukwekkend beeld van deze tijd. Ook Fort Napoleon en het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst zijn echte aanraders.
Goede restaurants zijn er in Oostende genoeg te vinden. Vooral de Ecplips atSea, Ensorito Trattoria en Au Vieux Port willen we noemen vanwege het lekkere eten, de prettige bediending en de goede prijs-kwaliteit verhouding.

De Panne
Op zoek naar de perfecte kustplaats voor een vakantie met de kinderen? Ga dan naar De Panne! Deze plaats, gelegen bij de Franse grens, staat namelijk bekend als waar kinderparadijs. In de zomer worden er op Sandy Beach vele activiteiten aangeboden en de stranden behoren bovendien tot de veiligste van Europa. Geniet dus van een zorgeloze vakantie terwijl uw kinderen zich vermaken op het strand of ga een dagje weg naar het nabijgelegen attractiepark Plopsaland, dat garant staat voor een heerlijke dag vermaak!

KnokkeVakantie Knokke
Knokke is een beetje het Monaco van de Belgische kust en een oord voor echte levensgenieters. Zien en gezien worden is een belangrijk tijdverdrijf, afgewisseld met shoppen in de veelal luxueuze winkels, een bezoek aan een kunstgalerie of genieten van een etentje bij één van de uitstekende restaurants. Knokke ligt van alle Belgische kustplaatsen tevens het dichtst bij Nederland, wat het een aantrekkelijke optie maakt!

Klaar voor een heerlijke vakantie aan de Belgische kust? Bekijk de accommodaties en boek vandaag nog!

#vakantie#belgische kust#koksijde#oostende#de panne#knokke#belgie

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 18 May 2013

Meedoen?