Meer België Blog


Stedentrip Gent


Een romantisch weekendje weg hoeft niet altijd naar Parijs te gaan. Ook bij onze zuiderburen vind je prachtige steden die jou een romantisch onderkomen kunnen bieden. Gent is een van de steden die echt aan te raden is. De hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen ligt in een uitgestrekt gebied van bloemen- en plantenkwekerijen.

Schitterend Gentromantisch varen grachten van gent
Het romantische gevoel begint dus al bij de reis naar de stad toe. Door de bloemvelden en langs plantenkassen is de tocht naar Gent een hele belevenis. Er is van alles te zien en de omgeving leent zich perfect voor schitterende foto's. Maar als je eenmaal de stad binnen komt rijden ben je de omgeving al snel weer vergeten.

Afhankelijk van de ligging van je hotel betreed je wel of niet direct de historische en dichtbebouwde binnenstad. Aan de oevers van de Leie vind je prachtige panden, maar ook in de rest van de binnenstad zijn bijzondere gebouwen te vinden. De stad heeft een rijke geschiedenis die je ontdekt tijdens bezoeken aan musea en bekende bouwwerken.

Het Gravensteen
Eén van die bijzonder bouwwerken staat in het centrum van de stad. Het Gravensteen is een kasteel en grafelijke residentie en is aan de buitenkant, voornamelijk vanaf het water, heel indrukwekkend. De torens en de andere onderdelen van het verdedigingssysteem zijn nog vrijwel volledig intact. Daarmee is dit de enig overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen. De moeite waard dus om te bezoeken.

Graslei en Korenleiromantisch weekend gent
Bijzondere panden aan het water vind je langs de Graslei en de Korenlei in de stad. Indrukwekkende bouwstijlen en allerlei panden met een rijke geschiedenis. Als je dacht dat de grachtenpanden in Amsterdam heel wat waren dan ben je ongetwijfeld nog niet in Gent geweest. Een romantische avondwandeling langs het water is al voldoende om een goede indruk te krijgen van de indrukwekkende gebouwen.

Musea
Mocht je niet alleen op je hotelkamer willen verblijven en niet echt geïnteresseerd zijn in de talloze oude bouwwerken in Gent, dan zijn er ook nog een aantal musea te bezoeken. Het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, afgekort het SMAK, is een bezoekje waard voor iedereen die van moderne kunst houdt. Europese moderne kunst van 1945 tot en met de hedendaagse kunst vind je in dit museum.

Gentse bieren
In Gent mag een lekker biertje natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig heeft deze stad een eigen stadsbrouwerij en proef je de heerlijkste bieren van de brouwerij bij verschillende cafés. Gruut is het typisch Gentse biertje en is er in een blonde, bruine, witte, amber en inferno smaak.

Beleef een romantisch weekend of een heerlijke midweek in deze Belgische stad.

#romantisch#weekend#schitterend#gent#musea#bier

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 06 Feb 2013

Meedoen?