Meer België Blog


Een aangename verrassing: de Luxemburgse Ardennen


Luxemburg kennen we vooral als het landje waar we een tankstop maken op weg naar het zuiden omdat de benzine er (nog steeds!) aanmerkelijk goedkoper is dan bij ons. Voordat je het weet ben je er weer doorheen en zoef je verder op de Route du Soleil. Maar wist je dat de Belgische Ardennen oostwaarts uitlopen in de Luxemburgse Ardennen? En daar vind je dan precies wat het Ardense landschap zo aantrekkelijk maakt: prachtige heuvels, dichte bossen, uitgestrekte velden en vooral weinig mensen!
De Luxemburgse Ardennen
Ardennen in volle glorie
Voor wie van rust en ruimte houdt maar geen saai, vlak landschap wil, zijn de Luxemburgse Ardennen de perfecte plek om vakantie te vieren. De wilde, spannende bossen worden afgewisseld met open velden en landerijen. Door het landschap gestrooid vind je historische burchten, ruïnes en authentieke Ardense stadjes die het bezichtigen meer dan waard zijn. Ze zijn allemaal opgebouwd met de karakteristieke natuursteen die in nabijgelegen steengroeven werd gedolven.

Schilderachtig mooi
Neem bijvoorbeeld Vianden, een kasteelstad die prachtig ligt aan de rivier de Our, een zijrivier van de Sûre die de grens vormt tussen Luxemburg en Duitsland. Het machtige Kasteel Vianden torent boven het rustieke stadje uit. Het kasteel ademt op en top adellijke grandeur, je ziet de jonkvrouwen al met wapperende kleding schrijlings te paard voorbij galopperen! Elke zomer organiseert Vianden een negen dagenlang middeleeuws festival met riddergevechten, muziek, middeleeuwse markten en natuurlijk uitbundig eten en drinken.
Ook de historische stadjes Wiltz, Clervaux en Esch-sur-Sûre liggen schitterend en je vind er talloze kastelen, kloosters en bezienswaardige kerken. Met overal van die knusse binnenstadjes waar het goed eten, drinken en slapen is. Op vakantiebelgie.info kun je een keus maken uit de vele accommodaties die deze pittoreske plaatsjes te bieden hebben.
De Luxemburgse Ardennen
Lekker op pad
Alle bezienswaardigheden in Noord Luxemburg zijn gekenmerkt door de sprookjesachtige ligging in het landschap. De prachtige natuur is altijd op loopafstand en dat maakt de streek tot een waar paradijs voor wandelliefhebbers. Wandelend over de goed bewegwijzerde routes door de heuvels, word je elke keer opnieuw verrast door de schoonheid van de vergezichten. Struin op je gemak rond vanuit je comfortabele wellness-hotel, of maak een meerdaagse tocht waarbij je overnacht op een camping, in een bed & breakfast of in een eenvoudig hotel.

Wissel het wandelen af met boottochtjes over de diepgelegen Luxemburgse rivieren en ga een dagje lekker zwemmen in een van de stuwmeren. In de Luxemburgse Ardennen zul je je geen minuut vervelen!

#ardennen#bezienswaardigheden#luxemburg#wandelen

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 01 Jan 1970

Meedoen?