Meer België Blog


Bruisend Brussel


Bezienswaardigheden in Brussel

Brussel is een zalige Belgische stad waar mateloos veel te zien en te doen valt. Het is een walhalla voor liefhebbers van historische architectuur, voor fijnproevers en voor wie van antiek en creatieve winkeltjes houdt.

Op vakantiebelgie.info vind je de perfecte kleinschalige accommodatie om je verblijf in deze stad een intiem en sfeervol karakter te geven.

Sprookjes op de Grote Markt

De indrukwekkende Grote Markt is het historische stadscentrum van Brussel en staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Rond het plein van typisch Belgische kinderkopjes vind je het schitterende Stadhuis en het beroemde Broodhuis. Deze Markt is met zijn vele karakteristieke gildenhuizen jaarlijks het decor voor de beroemde Ommegang, een historische, artistieke processie van sprookjesachtige gezelschappen te voet en te paard. Mis dit evenement niet als je begin juli in Brussel bent!

Ontdekkingen in straten en steegjes

De wijk Grote Zavel (Le Sablon) staat bekend om de vele antiekhandelaren die er gevestigd zijn. Van sjieke antiquairs tot kleine rommelwinkeltjes, je kunt er zomaar je slag slaan en eindelijk die prachtige secretaire bemachtigen waar je al zo lang van droomt. Dwalend door straten en steegjes word je verleid door de onovertroffen Belgische chocolatiers en beland je in de Antoine Dansaertstraat, met modewinkels van hippe retro tot excentrieke Belgische couture.
Hou je niet van slenteren? Sightjogging, heet het nieuwe fenomeen van een toeristische joggingtour onder leiding van een Brusselse loopcoach/gids. Schrijf je in en kies je voor een van de vele stadsroutes!

Wat je nog meer kunt zien

De bekende Brusselse attracties vind je vanzelf wel. Werp in ieder geval een blik op Manneken Pis, vlakbij de Grote Markt. De vele legendes rondom dit kleine ventje zijn een mooi staaltje van Belgische humor. Als je geluk hebt pist hij bier of wijn in plaats van water! Over Belgische humor gesproken, Brussel is de striphoofdstad van de wereld! Ga naar het Belgisch Stripcentrum, bekijk het aanbod van de vele stripwinkels en loop de heuse striproute door de stad langs locaties met op de muren geschilderde, gigantische stripfiguren.

Bier drinken, eten en slapen

Bier drinken doe je natuurlijk in een oud Brussels café, bij voorkeur met een aansprekende naam als 'A La Mort Subite', 'Moeder Lambic' of 'Het Goudblommeke van Papier'. Brusselaars drinken bij hun eenvoudige, stevige maaltijd graag een passende pint. Probeer het uit en je zult versteld staan van de treffende combinaties!
Moe en verzadigd beland je toch het liefst in een comfortabel warm bed op een gezellige plek. Hou je niet van standaard hotelkamers? Kijk dan eens op vakantiebelgie.info!

#Brussel#belgie#Grote Markt#Manneken Pis#striphoofdstad

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 01 Jan 1970

Meedoen?